Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е необходимо за смяна на обикновените фарове с оригинални ксенонови

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При биксенона няма премигване при палене. Поне при мене е така.Дали баластите са различни или нещо друго има ?
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      При биксенона няма премигване при палене. Поне при мене е така.Дали баластите са различни или нещо друго има ?
      Всичко зависи от качеството на баластите. По-качествените не се "притесняват" от флуктуациите на напрежението а стабилното напрежение не им пречи. Поради това стабилното напрежение, което се получава при отложения старт е добро за всички видове баласти.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

То може би и затова цената на оригиналните е такава

Comment

Аз съм със слим баласти за по 30 лв парчето и те са достатъчно добри за да не им се налага отложен старт.

Накратко - ниската цена не означава непременно ниско качество. И обратното.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Аз съм със слим баласти за по 30 лв парчето и те са достатъчно добри за да не им се налага отложен старт.

Така е,ако знаеш от какво имаш нужда и знаеш какво да си купиш

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
              Добре де, тук аз ти довърших темата и си реших проблема още тогава!
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=94438&page=2
              Не се коси колега. Просто не помня, че си писал. Ще разгледам какво си писал.
              Иначе по темата. Какви са най-важните характеристики за цялата система. Да знам по какво да търся в ибей или на друго място. Видяло се е, че цената не е гаранция.

Comment

А баластите за ксенон и биксенон еднакви ли са?

Тоест, моята кола е с някакъв обикновен ксенон на късите, свети хубаво ( за мен) , но заслепява хората, и от дългите изобщо няма смисъл, щото светят по-слабо от късите.

Ако си взема да си сложа едни биксенон лупи, ще мога ли да си ползвам сегашната инсталация и баласти?

И има ли как да остане и дрл модула с нормалните крушки на дългите, да си светят през деня?

Май трябваше да си пусна отделна тема... модераторите да местят ако преценят.
                Last edited by dhtj; d.m.y г., 07:28.
                156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                  А баластите за ксенон и биксенон еднакви ли са?

Тоест, моята кола е с някакъв обикновен ксенон на късите, свети хубаво ( за мен) , но заслепява хората, и от дългите изобщо няма смисъл, щото светят по-слабо от късите.

Ако си взема да си сложа едни биксенон лупи, ще мога ли да си ползвам сегашната инсталация и баласти?

И има ли как да остане и дрл модула с нормалните крушки на дългите, да си светят през деня?

Май трябваше да си пусна отделна тема... модераторите да местят ако преценят.
                  Няма разлика в баластите. Би-ксенонът е само механична система над нормален (от електрическа гледна точка) ксенон.

Има начин DRL модулът да си остане да работи с дългите.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Има начин DRL модулът да си остане да работи с дългите.
                    Как? Трябва да прекарам още един чифт кабели от ръчката до фаровете ли?
                    156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                      Как? Трябва да прекарам още един чифт кабели от ръчката до фаровете ли?
                      Какъв е настоящият DRL модул. Само пукса автоматично фаровете или им понижава и мощността?

Да разбирам, че досега си ползвал късите за дневни а сега искаш на късите да сложиш би-ксенон а дългите да ползваш за дневни?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

На 159 би-ксенона на практика е електромагнит управляващ подвижна пластина. Затова няма примигване при преминаване къси/дълги, на практика е една крушка която свети постоянно, само пластината пред нея пада и пуска голям сноп светлина през лупата.
                        На практика най-безболезнения и евтин вариант е афтърмаркет китайчета и монтаж в твоите фарове. Те са на същия принцип (пак са би-ксенон), само дето крушките им са Н1 и са 5пъти по-евтини от оригиналните D1S.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

При 166 FL с фабричен би-ксенон на рефлекторите за дългите има халогенни крушки и те се ползват само за светлинен клаксон.

И при 159 ли е така?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-вътрешните работят и при светкавица и при дълги, т.е. дълги от би-ксенона и дълги от най-вътрешните едновременно.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Какъв е настоящият DRL модул. Само пукса автоматично фаровете или им понижава и мощността?

Да разбирам, че досега си ползвал късите за дневни а сега искаш на късите да сложиш би-ксенон а дългите да ползваш за дневни?
                              Нее не.
                              На късите имам ксенон.
                              На дългите имам "стандартни" крушки и ДРЛ модул от елимекс, който им понижава мощността.

Искам да сменя ксенона с биксенон, а сегашните дълги да си останат само за дневни.
                              156 2.0TS

Comment

Дългите трябва ли да светят на пълната си мощност заедно с дългите от би-ксенона?

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X