При биксенона няма премигване при палене. Поне при мене е така.Дали баластите са различни или нещо друго има ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво е необходимо за смяна на обикновените фарове с оригинални ксенонови
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеПри биксенона няма премигване при палене. Поне при мене е така.Дали баластите са различни или нещо друго има ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз съм със слим баласти за по 30 лв парчето и те са достатъчно добри за да не им се налага отложен старт.
Накратко - ниската цена не означава непременно ниско качество. И обратното.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеДобре де, тук аз ти довърших темата и си реших проблема още тогава!
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=94438&page=2
Иначе по темата. Какви са най-важните характеристики за цялата система. Да знам по какво да търся в ибей или на друго място. Видяло се е, че цената не е гаранция.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз съм със слим баласти за по 30 лв парчето и те са достатъчно добри за да не им се налага отложен старт.
Накратко - ниската цена не означава непременно ниско качество. И обратното.
Тоест, моята кола е с някакъв обикновен ксенон на късите, свети хубаво ( за мен) , но заслепява хората, и от дългите изобщо няма смисъл, щото светят по-слабо от късите.
Ако си взема да си сложа едни биксенон лупи, ще мога ли да си ползвам сегашната инсталация и баласти?
И има ли как да остане и дрл модула с нормалните крушки на дългите, да си светят през деня?
Май трябваше да си пусна отделна тема... модераторите да местят ако преценят.Last edited by dhtj; d.m.y г., 07:28.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеА баластите за ксенон и биксенон еднакви ли са?
Тоест, моята кола е с някакъв обикновен ксенон на късите, свети хубаво ( за мен) , но заслепява хората, и от дългите изобщо няма смисъл, щото светят по-слабо от късите.
Ако си взема да си сложа едни биксенон лупи, ще мога ли да си ползвам сегашната инсталация и баласти?
И има ли как да остане и дрл модула с нормалните крушки на дългите, да си светят през деня?
Май трябваше да си пусна отделна тема... модераторите да местят ако преценят.
Има начин DRL модулът да си остане да работи с дългите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеКак? Трябва да прекарам още един чифт кабели от ръчката до фаровете ли?
Да разбирам, че досега си ползвал късите за дневни а сега искаш на късите да сложиш би-ксенон а дългите да ползваш за дневни?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
На 159 би-ксенона на практика е електромагнит управляващ подвижна пластина. Затова няма примигване при преминаване къси/дълги, на практика е една крушка която свети постоянно, само пластината пред нея пада и пуска голям сноп светлина през лупата.
На практика най-безболезнения и евтин вариант е афтърмаркет китайчета и монтаж в твоите фарове. Те са на същия принцип (пак са би-ксенон), само дето крушките им са Н1 и са 5пъти по-евтини от оригиналните D1S.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Най-вътрешните работят и при светкавица и при дълги, т.е. дълги от би-ксенона и дълги от най-вътрешните едновременно.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКакъв е настоящият DRL модул. Само пукса автоматично фаровете или им понижава и мощността?
Да разбирам, че досега си ползвал късите за дневни а сега искаш на късите да сложиш би-ксенон а дългите да ползваш за дневни?
На късите имам ксенон.
На дългите имам "стандартни" крушки и ДРЛ модул от елимекс, който им понижава мощността.
Искам да сменя ксенона с биксенон, а сегашните дълги да си останат само за дневни.
Comment
Comment